DIT IS ELLEN - BIO

Niet te verwarren met de ANDERE Ellen

Net zoals de Canadese Winter Spelen, de originele Die Hard en Salt 'n Pepa's "Push It" ben ik ook een product van 1988.

Een zoektocht naar mijn echte passie leidde me doorheen een zeer groot aantal straatjes (2 jaar hotelschool, 2 jaar onthaal en public relations, 2 jaar Interactive Multimedia Design en uiteindelijk een professionele Bachelor in Sociaal Werk in 2012.

Ik koos ervoor om mensen te helpen in mijn professionele leven, als maatschappelijk werker bij het OCMW in Kontich. Een job waar ik erg veel voldoening uit haal, maar waar mijn creatieve zijde wat minder aangewakkerd wordt.

Daarom ben ik steeds in mijn vrije tijd bezig gebleven met het ontwerpen, tekenen, maken van allerhande dingen. Ik ontworp voor mezelf allerhande geboortekaartjes (waarvan ik er ééntje in januari 2020 ook effectief kon gebruiken), maar ook op vraag van vrienden en familie  maakte ik allerhande kaartjes, uitnodigingen en logo's.

Deze site is een weerspiegeling van mijn portfolio, maar beslaat in werkelijkheid maar een fractie van de ontwerpen die ik over de laatste 10 jaar maakte. Sommige van de ontwerpen gingen verloren, andere zijn nooit afgeraakt en nog anderen heb ik gewoon niet gefotografeerd voor ik ze weggaf.

Maar in alles zit zowel mijn hart als mijn ziel, in combinatie met die van mijn "klant".

Mezelf in 5 puntjes:

Ik ben een moeder

In januari 2020 werd mijn wereld een beetje minder slaap, minder vrije tijd, minder me-time, maar zoveel meer liefde, trots en vreugde. Onze kleine meid is het meest perfecte dat ik ooit maakte.

Ik ben een lezer,

Ik lees vooral politie-thrillers en psychologische thrillers, met hier en daar wat geschiedkundige thrillers tussengegooid. Mijn favoriete schrijvers zijn Karen Rose, MJ Arlidge, Tess Gerittsen en Dan Brown. Mijn thuisbibliotheek beslaat tussen de 300 en de 350 boeken, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Ik ben een familiemens
Met 2 oudere zussen en 1 jongere broer, 4 nichtjes, een hele hoop neven/nichten, tantes en nonkels. Ik zou echt niet zonder familie kunnen, hoewel ze mij soms echt wel op de zenuwen kunnen werken. Daarnaast heb ik ook vrienden die ik als familie zie, met nog eens 5 'nichtjes' en 1 neefje, die mijn grote chaos perfect aanvullen.

Ik ben een meter (dubbel zelfs!)

De eerste keer in 2013, van een prachtige Emma, die gek is op zwemmen en lui in de zetel liggen, maar toch altijd op uitstapjes wil met haar meter. Ze is een dromer en soms wat warrig (Meter, mag ik jou soms "meter" noemen? - Natuurlijk schat. - Oh dat is goed, want soms vergeet ik jou naam.), maar ze is absoluut perfect.

In augustus 2020 werd ik voor de tweede keer meter, van het derde dochtertje van mijn beste vriendin/surrogaat zus. Kleine Lina ziet er perfect uit op de foto's, maar omwille van de COVID gezondheidscrisis heb ik haar tot op heden nog niet kunnen zien of vastnemen in het echt.

Ik ben een reizer

Ik zag al een aantal andere continenten (Amerika: Utah en Canada; Asië: Thailand) maar ook op ons eigen continent heb ik al wat verschillende landen gezien: Spanje, Portugal, Hongarije, Frankrijk, Oostenrijk, Nederland, Italië, Malta, Turkije, Corfu, Cyprus,...

Ik hou vooral van "oude" dingen: (oud) Middeleeuwse kastelen, dorpjes van lang geleden, opgravingen,... Het is enorm fascinerend om in te beelden hoe de mensen toen geleefd hebben... Er staan er nog veel op mijn verlanglijstje, maar deze zullen voorlopig even uitgesteld worden.